Χάιτα Ιωάννα – Σοφία

Χάιτα Ιωάννα – Σοφία

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αυστραλία το 1982, μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στην Ξάνθη. Σπούδασα Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η πρακτική άσκηση στην Α’ Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και η εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, αλλά και μετά την αποφοίτησή μου, σε δομές ψυχικής υγείας όπως το Κέντρο Παιδιών με Αναπηρία «Άγιος Δημήτριος», η ΑΡΣΙΣ και η Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Επαρχιακού Τύπου 2 του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μου προσέφεραν τις πρώτες σημαντικές εργασιακές εμπειρίες ως ψυχολόγος.

Έχοντας την ανάγκη να εξελιχθώ ως ψυχοθεραπεύτρια, επέλεξα να εκπαιδευτώ στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο την Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ενώ μερικά χρόνια αργότερα ήρθε ένας δεύτερος γύρος μεταπτυχιακών σπουδών με αντικείμενο το Περιβάλλον και Συμπεριφορά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Εργάστηκα στη συμβουλευτική υποστήριξη ατόμων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και στο Δήμο Κομοτηνής, στο συντονισμό ομάδων γονέων στο Δήμο Θεσσαλονίκης και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., στη συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού στο ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Leonardo Da Vinci και Erasmus και στο πρόγραμμα εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων.

Η ιδέα του να ιδιωτεύσω υπήρχε για πολλά χρόνια στο μυαλό μου, δραστηριότητα που ξεκίνησα από τον Φεβρουάριο του 2015 και συνεχίζεται ως σήμερα, ενώ από τον Ιούνιο του 2018 μέχρι και τον Ιούλιο του 2022 συνεργαζόμουν με τη Δομή Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Connect on Social

Χάιτα Ιωάννα – Σοφία

Χάιτα Ιωάννα – Σοφία

Βιογραφικό Γεννήθηκα στην Αυστραλία το 1982, μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στην Ξάνθη. Σπούδασα Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η πρακτική άσκηση στην Α’ Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και η εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, αλλά και μετά την αποφοίτησή μου, σε δομές ψυχικής υγείας όπως...